vuurkorf of vuurschaal kopen

Vuurkorf of vuurschaal kopen? Wat zijn de verschillen?

Je bent misschien op zoek naar meer gezelligheid voor in de tuin, maar zit nu te twijfelen of je voor een vuurkorf of vuurschaal moet gaan, heel begrijpelijk! Want deze twee worden nog wel eens door elkaar gehaald. In dit artikel vertel ik wat de verschillen zijn tussen vuurschalen en vuurkorven en help ik je om de juiste keuze te maken!

Wat is een vuurkorf?

Een vuurkorf is gemaakt van vuurbestendig materiaal (meestal van metaal of roestvrij staal) in de vorm van een soort mand waar je houtblokken in kunt stoken om heerlijk te kunnen genieten van een warm en gezellig vuurtje! Vuurkorven zijn geschikt voor gebruik in de openlucht.

wat is een vuurkorf

Wat is een vuurschaal?

Een vuurschaal is een schaal gemaakt van vuurbestendig materiaal (meestal van metaal of roestvrij staal) waar je eenvoudig een vuurtje in kunt maken. Er zijn vuurschalen met poten, maar ook zonder. Het voordeel van een vuurschaal met poten is dat je geen bodemplaat nodig hebt, wat wel aan te raden is bij een vuurschaal zonder poten om de ondergrond te beschermen.

wat is een vuurschaal

Wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen een vuurkorf en vuurschaal is dat een vuurkorf over het algemeen wat kleiner is dan een vuurschaal (er zijn ook kleine vuurschalen te koop) en dat een vuurkorf vaak wat makkelijker te verplaatsen is. Dit kan zeker een voordeel zijn als je van plan bent om de vuurkorf op veel verschillende plekken te gebruiken. Er zijn ook vuurschalen met handvatten te koop om deze te verplaatsen, maar omdat vuurschalen vaak zwaarder zijn dan vuurkorven kan dit want onhandiger zijn.

Verder heb je bij een vuurschaal vaak een wat 'opener' vuur, terwijl het vuur bij een vuurkorf grotendeels in de korf blijft (wat relatief veiliger is). 

verschillen vuurkorf en vuurschaal

Conclusie:

Zoals je ziet zijn er zeker wat verschillen tussen een vuurkorf en een vuurschaal, maar we hopen dat je nu een beter idee hebt voor welke van de twee je moet gaan! Mocht je op zoek zijn naar een vuurkorf of vuurschaal, bekijk dan zeker eens onze webshop: MijnTuinhaard.nl. Wij verkopen vuurkorven en vuurschalen in alle soorten en maten! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij staan klaar om je te helpen!